1.1 présentation-NL

- LA BASTIDE D'EYGALIERES -

In enkele woorden

In deze authentieke hoek van de authentieke Provence tussen Arles, Avignon en Aix en Provence vindt u het regionale park Alpilles. In het hart van dit park ligt het kleine bewaard gebleven dorp Eygalières. En aan de rand van dit dorp, midden tussen het kreupelhout vindt u La Bastide d’Eygalières waar het onthaal, het comfort en de rust u zullen bevallen.

SINDS WANNEER BESTAAT HET?

La Bastide, gebouwd in 1992 op een terrein met eiken en dennen, kreeg direct de bestemming (als) gastenverblijf, namelijk als hotel. De gebruikte ouderwetse materialen en de met de tijd verweerde kleuren geven het de allure van een landhuis van weleer. De tuin, beplant met regionale boomsoorten is omringd met het kreupelhout van de Alpilles. In 2003 vielen Leen en Françoise voor de charmes van dit kleine stukje paradijs. Zij hervatten het hotelbedrijf met de bouw opzet van een restaurant om hun gasten meer service te kunnen leveren beter te kunnen bedienen. Zij gaven het een nieuwe ”moderne-rustieke” look om de traditie van het landschap te bewaren en toch te genieten van modern comfort. In het hotelbedrijf maken zij beetje bij beetje plaats voor hun jongste dochter Dreece, die in 2016 de leiding kreeg over het restaurant Le Lézard Gourmand.

 

la bastide eygalieres

hotel alpilles provence

 

ECO-TOERISME, DUURZAAMHEID, MILIEU ?
La Bastide doet mee !

Sinds de opening in 2003 kookt men in het restaurant van la Bastide met biologisch geteelde producten. Wij proberen van jaar tot jaar ons assortiment bio- en lokale producten uit te breiden. Sinds 2013 heeft Ecocert het label biokwaliteit gegeven aan een groot deel van de kaart. Het hotel is toegewijd aan het Deel 2 van de europese handleiding voor duurzaam toerisme en is drager van het label « Qualité Tourisme »

Ons hotel is deel van deze toeristische aanbieders die zich inzetten voor duurzaam toerisme en het beschermen van de Alpilles, zodat u kunt ontdekken wat deze streek allemaal te bieden heeft en tegelijkertijd haar beschermt ! Wij zijn trots op het verkregen merk « Valeur du parc régional des Alpilles », en ook op het internationale label « La Clé Verte », dat wij verdiend hebben door te voldoen aan hun veeleisende lastenboek specificaties op milieu, sociaal en economisch gebied.

In la Bastide zult u vele kleine details opmerken waarin u onze inzet voor bescherming van de natuur terug kunt vinden, zoals het afval-, water- en energiebeheer, maar ook in het gebruik van biologische producten op uw bord. Ook informeren wij u graag over buiten-activiteiten in de omgeving.