4. Séjours & activités-NL

- EYGALIERES ONTDEKKEN-

Te midden van het regionale natuurparc van de Alpilles

EEN TYPISCH DORPJE

 

Het dorp Eygalières ligt op 1 km van het hotel. Hier vindt u de nodige winkels in de nabijheid, 2 decoratie boetiekjes, vriendelijke café’s en restaurants van verschillende stijlen.
Een bezoek aan het oude dorp met de « beklimming » naar de torenklok, en ook een bezoek aan de Kapel Saint Sixte zijn een must om de geschiedenis van het dorp te leren kennen. Men kan dit op aanvraag ook met een gids doen. Voor meer informatie bezoekt u de website van het gemeentehuis en die van de vereniging van handelaren en ambachtslieden La Banaste.

Eygalières maakt deel uit van het regionale Park van Alpilles. Het hotel heeft het label « Valeurs parc » gekregen dankzij haar betrokkenheid bij duurzaam toerisme en voornamelijk met respect voor de omliggende natuur.

Fijn verblijf !

Door een product, onderkomen of toeristische dienst met het label Valeurs Parc te kiezen, bevordert u de lokale professionals die zich inzetten voor een duurzame ontwikkeling van hun streek. Eveneens bent u verzekerd van een welkom door professionals die het regionale natuurpark van Alpilles goed kennen.

Dit merk weerspiegelt onze inzet voor duurzame en milde ontwikkeling van onze streek. Wij respecteren de veeleisende lastenboek op milieu, sociaal en economisch gebied en wij zetten ons in voor een proces van constante verbetering. Wij zetten ons ook in voor de bescherming van het regionale natuurpark van Alpilles, zodat u het beste wat deze streek te bieden heeft kunt ontdekken.

HET REGIONAAL NATUURPARC VAN DE ALPILLES

Eygalières maakt deel uit van de 16 dorpen van het Regionaal natuurparc van de Alpilles. Het hotel heeft het label "Marque parc", bij deze zijn wij betrokken bij het behoud van het park en adviseren u graag over de verschillende natuur & cultuur uitstapjes, ontdekking workshops en excursies te voet, per fiets of te paard.

Website van het park >

.

Video van het natuurpark "Les Alpilles"

BEZOEK ANDERE KARAKTERISTIEKE DORPJES VAN DE ALPILLES

Saint Rémy de Provence

- Archeologische site
- Oud historisch centrum
- Winkels
- De sporen van Van Gogh

Les Baux de Provence

- Carrières de lumière
- middeleeuws dorp

Fontvieille

De Provence van de schrijver Alphons Daudet

Maussane les Alpilles

Een levendig dorpsplein en een rijk provencaals erfgoed

en ietsje verder ...

Avignon (35mn)

-Pausen paleis

- Gallerijen en museums

Arles (45mn)

- Romeinse site

- Antiek museum van Arles

Aix en Provence (60mn)

- Shopping

- Op vervolg van de voetsporen van Cézanne

- Oud Historisch centrum

- De hoofdstraat Cours Mirabeau

- Granet Museum

Isle sur la Sorgue (30mn)

kleine hoofdstad van vlooienmarkten en antiquiteiten